Hot Stone massage

Verlicht spanningen en geeft veel energie…

WELLNESS

Wellness is een samenvoeging van de woorden well being en fitness. Je goed voelen. Het woord wordt gebruikt als verzamelbegrip voor alles wat met ontspanning, genieten, rust en herstellen te maken heeft. Wellness gaat over je fit voelen, nieuwe energie krijgen en gelukkig zijn. Het zoeken naar een balans, zowel geestelijk als lichamelijk, in een hectische maatschappij waarin wij leven.

Hot Stone Massage

Een Hot Stone massage is een massage op het lichaam met stenen van ongeveer 45 tot 55 graden Celsius. Vandaar de naam Hot Stone. De hitte en de ‘druk’ van de stenen dringen diep door in de spieren. De Hot Stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Voor de massage worden alleen afgeronde basaltstenen gebruikt. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. Hierdoor kunnen de stenen goed warmte vasthouden.

De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad en eerst op de aandachtsgebieden van het lichaam neergelegd – meestal je rug. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. De stenen geven een zekere druk, die je kunt vergelijken met een rekoefening. Bij het wegnemen van de steen merk je dit het beste.

Na een legging van de Hot Stones op het lichaam word je verder los gemasseerd met de warme stenen en warme olie. Hot Stone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting.

De massage bestaat vooral uit lange rustige strijkingen. Door de combinatie van warmte en beweging werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Dit is extra effectief.

Een Hot Stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Heel belangrijk is het om na de massage veel zuiver water te drinken. Dit stimuleert de afvoer van afvalstoffen.

Cupping

Deze manier van massage werkt vooral diep op het bindweefsel. Dit wordt wel opbouwend gedaan. Met de silicone cups is het mogelijk deze te reguleren waardoor er opbouwend wordt gewerkt. U komt niet blauw van de bank af zoals vaak het geval is met de glazen cups. Echter door de diepliggende werking worden knopen goed aangepakt.

Ook werkt cupping massage goed op littekenweefsel. Een mooi programma binnen cupping is de kuur tegen cellulitis en het verstevigen van de onderarmen.