Antistress behandeling

O.a. tegen stress en slaapproblemen…

REFLEXTHERAPIE

Voetreflextherapie kan een positieve rol vervullen bij verschillende klachten. Zie het als een ondersteunend rol waarbij lichaamsprocessen op z’n plaats gezet worden.

Ooracupunctuur

Ooracupunctuur op basis van reflexologie. De behandeling met naaldjes of bolletjes kan verlichting geven daar waar het nodig is. In het oor is, net als op de voet of hand, het gehele lichaam gespiegeld. De oorlel is het hoofd en de rand van het oor is de ruggenwervel. De organen bevinden zich in de schelp. Het is zeer fascinerend te merken hoe inventief oor acupunctuur kan werken.

Ik zet oor acupunctuur in ter ondersteuning van de voetreflex behandelingen maar kan ook individueel ingezet worden. Denk hierbij aan bv hooikoorts, stoppen met roken, ondersteuning bij o.a. een suikerverslaving of afvallen. Maar zeker ook bij bv rugpijn. Hiermee heb ik al mooie resultaten mogen behalen.

Al jaren heb ik pijn aan mijn onderrug (si-gewricht). Na jaren van fysio/ chiropractors en medicijnen was dit mijn laatste optie. Acupunctuur . Nou het werkt! Al een paar weken pijnvrij! Elke keer als ik kwam werd er goed naar mij en mijn klachten geluisterd. Ik werd begroet met een warm welkom. Kortom een aanrader. Ik kan na jaren weer pijnvrij functioneren!

Janneke

Ontspannende voet massage

Voetreflextherapie kan ook preventief toegepast worden. Tegenover een druk en stressvol bestaan moet men ook nog wat ontspanning kunnen vinden. Voor diegenen die moeilijk kunnen ontspannen, is voetreflexmassage een prima manier om tot rust te komen. De weldaad van de warming up massage en de aanraking van die plekken op de voet die een ontspanning teweeg kunnen brengen, zal eenieder tot rust brengen. Ook het onderbeen wordt meegenomen in de massage, zodat een totaal gevoel van weldaad kan ontstaan.

Antistress behandeling

Deze behandeling helpt o.a. bij stress, migraine, hoofdpijn, algehele onrust, slaapproblemen en maagproblemen. De voetzones van de systemen in het lichaam die rust kunnen creëren worden behandeld en de ophoping van de energie en spanningen in het hoofd en de maag kunnen het lichaam weer verlaten. Door meer balans te geven in het lichaam voelt men zich sterker en weer vitaler.

Orgaanbehandeling

Dit kunnen klachten zijn aan een orgaan zelf of klachten aan het lichaam die volgens de 5-elementen een sterke samenhang hebben met het orgaan. Klachten: artrose aan de gewrichten is gerelateerd aan de galblaas. De galblaas is het hoofdorgaan van de gewrichten, fybromyalgie, blaasproblemen, maagproblemen, longproblemen, obstipatie en meer…

De organen werken samen met elkaar in groepen. Door de voetzones van de organen te behandelen die allen van invloed zijn op het orgaan waarin de energie verstoord is kunnen klachten snel verdwijnen.

Oppervlakkige klachten

Wordt toegepast bij klachten aan de spieren, botten, huid of gewrichten zoals: (sport)blessures, verzwikkingen, botbreuken, slijmbeursontstekingen, RSI, carpaal tunnelsyndroom, hielspoor en meer.

Er kwam zomaar een klein berichtje op facebook langs. Ik besloot maar eens wat aan mijn nagels te laten doen. Maar je gaf zoveel meer dan een manicure. We raakten in gesprek, je hielp me op zoveel meer fronten dan mijn nagels. Nu naar een periode voetreflextherapie, voel ik me zoveel beter. Je oprechte interesse, je ‘recht voor je raap – opmerkingen’, hebben me meer gegebracht dan ik ooit had kunnen denken! En nu dan ook nog prachtige rode nagels!

Femke

Metamorfosemassage

De zones van de chakra’s op de voeten, handen en het hoofd worden behandeld waardoor deze weer goed kunnen doorstromen. Deze massage helpt o.a. om weer goed in je eigen kracht te komen, om emoties te verwerken en kan pijnstillend werken. Ook is deze massage goed om te ondergaan tijdens de zwangerschap.

Hormonale behandeling

Behandeling van de voetzones van alle hormoonklieren helpt om de hormoonspiegel weer in balans te brengen. Deze behandeling helpt o.a. bij overgangsklachten, acné, menstruatie klachten, klachten met betrekking tot de vruchtbaarheid.

Lymfedrainage

Er wordt een lymfedrainage via de voetzones gegeven. Deze werkt net zo effectief als de manuele lymfedrainage maar is een stuk minder intensief om te geven. De lymfedrainage werkt o.a. bij vochtophopingen en verhoogt de weerstand. Denk hierbij bv aan oedeem in de benen of in de armen. Dit laatste komt vaak voor na een borstoperatie waarbij de lymfeknoop is verwijderd.

Babyreflexologie

Deze therapie is speciaal ontwikkeld voor baby’s. De verzachtende vorm van massage met de vingertoppen en druk van de duim kan aan de behoefte van de baby worden aangepast. Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie.

Het is een rustgevende behandeling die slechts twee tot hooguit 5 minuten duurt en die gemakkelijk kan worden toegepast, niet alleen in de praktijk, op het consultatie bureau, het ziekenhuis of de crèche. Maar ook om het aan ouders over te brengen in de thuissituatie, bij het boodschappen doen, bij het reizen, enz. Kinderen worden vaak overprikkeld door allerlei indrukken van buitenaf.

Gezondheidsvoordelen
Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken en verlichting te brengen bij krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes, enz.